Een droombaan, wat is dat?

Een droombaan, wat is dat eigenlijk en wat is ‘de juiste keuze’?

Je zit aan tafel met je misschien wel toekomstige collega’s en het loopt goed. Er heerst een goede sfeer en er worden vragen over en weer gesteld en beantwoord. Het werk lijkt je wel wat al heb je de meeste werkzaamheden al eerder gedaan. Het kantoor voelt goed en ze bieden het salaris wat je nu ook verdient. … Maar waarom ben je dan toch niet blij met deze plek. Je had eerder op een droombaan gesolliciteerd en bent het net niet geworden. Je hebt een baan nodig (ook jij hebt rekeningen die moeten worden betaald) maar is dit de juiste keuze?

Lastig toch?

Eigenlijk is de baan waar je nu een aanbod voor hebt jouw ‘2e keuze’; die eerdere droombaan leek je uitdagender maar daar werd je het niet.

Het waarom hiervan is niet interessant. Misschien hadden ze iemand met meer ervaring; dan win je het nooit. Misschien paste je, naar hun mening, minder in het team; dan is het de vraag of dat team dan wel zo leuk is. Of zoals ze zeggen: it is their loss!

Niet bij stil blijven staan!

Wij kennen legio vacatures die op het eerste gezicht geweldig lijken maar waarvan we na een poosje horen dat het enorm tegenvalt. In iedere job zitten nu eenmaal saaie taken (die overigens niet onbelangrijk zijn) en echt leuke werkzaamheden. Zet je daarover heen. Kijk naar jouw plan A; waar kom ik vandaan, waar wil ik heen en hoe bereik ik dat?

Biedt deze baan je misschien opleidingsmogelijkheden of interne trainingen waarmee je je vaardigheden kunt vergroten. Is er op termijn ruimte om je takenpakket uit te breiden of door te stromen? Is het mogelijk te groeien in salaris?

Allemaal vragen die minstens zo belangrijk zijn als de omschrijving van een ‘droombaan’.

Wat is dan wel belangrijk in je keuze?

Soort bedrijf

Wat voor soort bedrijf is het; vind je het ‘product’ of de ‘dienst’ die zij verkopen interessant?

Formaat

Hoe groot is het bedrijf; grotere bedrijven bieden meer mogelijkheden tot doorgroei maar de banen daar zijn vaak meer gekaderd (niet zo breed als je misschien zou willen). Verder zijn de secundaire voorwaarden goed of beter.

De werkplek

Hoe ziet het team en ook de werkplek eruit; vraag hiernaar. Dit is de plek en dit zijn de mensen met wie je dagelijks werkt. Dat is pas echt belangrijk. Hoe wordt het werk gecoördineerd, met wie werk je samen, heb je veel te maken met andere afdelingen of is het meer ‘bezemkastwerk’. En past dit bij jou?

Evalueer

Een vacaturebeschrijving is een soort wensenlijst, vaak opgesteld door de HRM-afdeling. Pas wanneer je met mensen van de afdeling praat, kun je kijken hoe het werk er dagelijks uitziet en of jij hier je volgende stap ziet.  Evalueer regelmatig; kijk hoe het gaat en wat te verbeteren is.

Misschien is dit bedrijf en deze baan wel een veel betere volgende stap voor je.  Als jouw verwachtingen niet zo hoog zijn zul je zien dat het meevalt.  En als dat niet zo is, dan weet je dat uit ervaring en kijk je, vanuit een werkende situatie, uit naar een andere job.


Wil je eens over jouw volgende stap praten, kijken naar de opties (en de opties waar je nog niet aan hebt gedacht?) en wat bij jou past? Bel ons dan, wij doen niet anders en doen dit met succes en vooral veel plezier!

Je kunt ook via LinkedIn een berichtje sturen aan Cornelia van der Weijden.

Tot snel!

Ervaren Management Personal Assistent