De idylle van een klein en gezellig kantoor…..

Het leek de hemel voor Laura . Na jaren gewerkt te hebben voor een van de grote Britse advocatenkantoren aan de Zuid-As heeft zij de grote stap genomen: een job bij een klein kantoor in de binnenstad. Een stukje salaris inleveren was nodig, maar er zouden veel dingen veranderen. Ze zou veel meer betrokken worden bij alle zaken en cliënten zouden niet alleen namen zijn in dossiers. Events en seminars mocht ze ook organiseren en alle werknemers werden betrokken bij de dagelijkse gang van zaken..

Na enkele weken belde Laura’s nieuwe werkgever en vroeg om raad. Laura maakte een afwezige, soms ongeïnteresseerde indruk en ook leek het af en toe of de dagelijkse beslommeringen van kantoor haar niet konden boeien. En juist om die reden (haar duidelijke keuze voor een klein kantoor) was gekozen voor Laura.

Op haar roostervrije dag kwam Laura: zij wilde even rustig praten over haar situatie: ‘Het is zo’n geneuzel’ viel ze met de deur in huis. ‘Je hebt geen idee hoeveel tijd verloren gaat met allerlei kleine onzin zaken. Ik kom aan mijn werk niet toe en het lijkt wel om de nieuwe koekjestrommel even belangrijk is als het terugbellen van onze grootste client.’ Ze hapte naar adem: ‘Elke dag worden nieuwe prioriteiten gesteld en het is zo rommelig allemaal. Niks is goed georganiseerd.’

Kortom, Laura heeft twijfels over haar keuze. Wat eerst geweldig en knus leek komt haar nu over als onzakelijk geneuzel. Zij ergert zich aan huis- tuin en keukenbeslommeringen van de eigenaars die ook advocaat en administrateur zijn. En waar ze helemaal geen trek in heeft is de lunch verzorgen en naar de supermarkt lopen om afvalzakken te kopen.

Gelukkig groeit het kantoor waar Laura werkt en daarom komt er binnenkort een nieuwe kracht die een deel van de ‘keukenklussen’ gaat overnemen en Laura meer aan haar eigen werk toekomt. Als het drukker wordt dan komen de echte prioriteiten vanzelf naar boven. Dan moet eerst het werk gebeuren.

Of Laura voldoende uitdaging vindt in haar huidige baan is een vraag. Als zij toch besluit te veranderen van baan, bijvoorbeeld naar een midden-kantoor zijn er in en rond Amsterdam voldoende mogelijkheden. En kan ze bij ons terecht, want dat is wat wij doen: een plek voor je vinden die past.